• Uw specialist in CCTV en Datatransmissie

  Uw specialist in CCTV en Datatransmissie

Even kennismaken

Q-CAT in een notendop

Q-CAT is sinds 1992 een vooruitstrevend bedrijf in de transmissiewereld van audio-, video- en datasignalen, zowel via vaste verbindingen als draadloos. Naast verkoop kunnen wij adviseren bij systeemopzet of -integratie. Ook verzorgt Q-CAT aanleg, testen en onderhoud van de meest uiteenlopende netwerken. Een voordeel hierbij is, dat Q-CAT niet is gebonden aan één fabrikant. Daardoor kunnen producten van verschillende merken in onze eigen werkplaats of op locatie worden samengevoegd tot klantspecifieke systemen.

Aanvullend hierop is Q-CAT sinds jaar en dag gespecialiseerd in glasvezeltechniek waarbij we de aanleg en onderhoud van glasvezelnetwerken verzorgen. Deze glasvezeltechniek is voor ons bedrijf de bakermat geweest voor de start van onze verlichtingsdivisie. Overdracht van zichtbaar licht via glas- en PMMA vezels passen wij aanvullend met led-verlichting toe in architectuur, musea, retail en wellness.

Als gecertificeerd bedrijf (ISO 9001 + VCA*) staan wij voor kwaliteit en creatieve oplossingen. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in drie uit drie aparte besloten vennootschappen.

Logo Q-CAT Lighting b.v.

Advies en verkoop:

 • LED-verlichting
 • Glasvezelverlichting
 • Spanningsrails
Logo Q-CAT Trading Grey Def

Advies en verkoop:

 • Camerasystemen
 • Datatransmissie-apparatuur
  • Glasvezel
  • Draadloos
  • Ethernet/IP
Logo Q-CAT Nederland Grey Def

Installatie, onderhoud en service:

 • Glasvezelnetwerken
 • Camerasystemen
 • Datatransmissie-apparatuur

Onze markt en producten

Naast het installatiebedrijf (Q-CAT Nederland) is een handelstak actief in de verkoop van transmissieproducten (Q-CAT Trading). Dit betekent dat wij een toegevoegde waarde willen hebben met producten die gerelateerd zijn aan glasvezel-, coax-, en draadloze technieken. In deze segmenten hebben wij een pakket samengesteld van meerdere leveranciers om aan bijna elke gewenste transmissiebehoefte te voldoen.

Voor Q-CAT Trading houdt het niet op bij alleen verkoop van specifieke materialen. Wij zijn steeds meer gericht op projecten en het compleet invullen van ontbrekende componenten in het infrastructurele vlak. Binnen projecten hebben wij vaak de rol van System Integrator om systemen, technieken en materialen tot één geheel te smeden. Iedereen kan bij ons terecht van advies tot aan 24 uurs service en alles wat er tussen zit.

Cruciale rol in de security markt

De security markt speelt bij ons een cruciale rol. Veel van onze producten zijn gebaseerd op deze markt. Wij stellen ons in de security markt niet op als een beveiligingsbedrijf. Dit laten we aan onze klanten over (beveiliging gerelateerde bedrijven zoals CCTV, brand, security). Wij hebben dus nauwelijks contact met eindgebruikers. Dit betekent dat wij graag samenwerken met bestaande en nieuwe security klanten en een ondersteunde rol hebben in het aandragen en oplossen van transmissievraagstukken. Wij opereren onafhankelijk in de markt en willen dit ook graag zo houden.

Ons productpakket is dan ook afgestemd op multi vendor systemen. In ons transmissiepakket kunnen we bijvoorbeeld cameraleverancier onafhankelijk transmissiesystemen opbouwen. Niet alleen het transporteren van signalen maar ook het besturen hiervan door Multi Purpose Data converters behoort tot het pakket. Graag spelen wij een rol in het voortraject waar een keuze wordt gemaakt met welke transmissie struktuur gewerkt gaat worden. Hierin geven wij graag advies en kunnen we een opname ter plaatse uitvoeren. Eventueel kan tegen vergoeding een rapport met aanbevelingen worden opgemaakt. 

 

Langdurige relaties

Evenals onze klanten is Q-CAT gebaat bij een langdurige relatie. Om dit doel te bereiken worden door ons in huis product- en techniektrainingen georganiseerd. Op het terrein van glasvezel- en draadloze technieken (eventueel in combinatie met IP technieken) kunnen wij onze klanten volledig van dienst zijn. Het ontwerpen van (kosten) efficiënte netwerken is van cruciaal belang om in de markt goed te scoren, wij helpen graag in het ontwerpen van zulke netwerken.

Bij draadloze technieken moeten bandbreedte en kwaliteit ontwerpcriteria zijn om een dergelijk netwerk te kunnen bouwen, evenals het aantal camerasignalen. Dergelijke eisen worden door Q-CAT omgezet in een apparatuur keuze en vervolgens aangeboden. Graag houden wij vooraf een site survey om verrassingen te voorkomen en de juiste communicatie-middelen te bepalen.

 

Compleet project

Bij glasvezeltransmissie kunnen we een compleet project inclusief actieve componenten en het passieve netwerk ontwerpen, aanleggen, monteren, opleveren en onderhouden. Een keuze voor het bijvoorbeeld alleen afnemen van apparatuur en of alleen het afmonteren is uiteraard ook mogelijk.

Gebaseerd op bovengenoemde beschrijving zijn wij van mening dat Q-CAT een toegevoegde waarde heeft. Wij treden graag op als partner in die projecten waar draadloze transmissieglasvezeltechniek en IP netwerken bepalend zijn. 

CONTACT!

Wilt u vrijblijvend kennismaken, of bent u geïnteresseerd in een projectadvies of offerte?

CONTACT!

NIEUWSBRIEF!