Skip to main content

Glasvezeltechniek

Wij zijn hierin pionier, voorloper en expert

{Q-CAT} Q-CAT - Glasvezeltechniek

Glasvezel wordt steeds vaker toegepast als optische vezel in datacommunicatie. De voordelen van glasvezel zijn voornamelijk de snelheid, de betrouwbaarheid, de galvanische scheiding en de lange afstanden waarover de data getransporteerd kan worden.

Voor deze toepassing moet de vezel aan zeer specifieke eisen voldoen. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren, monteren en herstellen van singlemode en multimode glasvezels. Dat is ook de reden dat wij steeds vaker betrokken zijn in de aanleg en montage van turnkey glasvezelnetwerken. Daarnaast leveren wij een compleet pakket aan glasvezelapparatuur en converters.

Ons specialisme? Glasvezeltechniek!

Wij vertellen u graag over de mogelijkheden die wij kunnen bieden op het gebied van glasvezeltechniek, glasvezelmontage of glasvezeltransmissie. 

Storingen en metingen

Q-CAT kan glasvezels doormeten en eventuele storingen lokaliseren en oplossen. Om de gemaakte fusielassen te controleren maakt Q-CAT gebruik van een OTDR. Alle vezels, inclusief aan beide zijden aangelaste pigtails, worden vanaf twee kanten gemeten. Alle OTDR-metingen worden opgeslagen in een digitaal meetrapport.

{Q-CAT} Q-CAT - Glasvezeltechniek