Skip to main content

Q-CAT wint tender cameratoezicht gemeente Schiedam

Avigilon H5A PTZ camera
{Q-CAT} Q-CAT - Q-CAT wint aanbesteding Schiedam

De gemeente Schiedam heeft eind vorig jaar een aanbesteding uitgeschreven voor het vervangen en onderhouden van het cameratoezicht in haar gemeente.

Wij hebben hiervoor een onze visie en begroting ingediend op basis van het IndigoVision VMS in combinatie met Avigilon camera's. De camera's sluiten wij aan middels DSL en 4G verbindingen. Op dinsdag 24 mei was het onze beurt om onszelf en onze  geboden oplossing te presenteren op het stadhuis.

Hierbij hebben wij onder andere de werking van de VMS en de mogelijkheden voor de operators getoond. Dezelfde dag kregen wij te horen dat de opdracht aan ons gegund wordt.

De voor Schiedam aangedragen oplossingen zijn besproken, uitvoerbaar en beheersbaar”, schrijft burgemeester Lamers. Bovendien past de opdracht binnen het beschikbare budget. Q-CAT maakt gebruik van camera’s van het merk Indigovision/Avigilon. Dat zijn dochterondernemingen van het Amerikaanse Motorola Solutions Company. Het netwerk maakt met twee providers gebruik van een dubbele 4G-verbinding om de verbinding tussen de camera’s en de uitkijkposten op het stadskantoor en het politiebureau te garanderen.

Q-CAT treft maatregelen om toegang tot de beelden af te schermen. Het nieuwe systeem wordt parallel opgebouwd naast het bestaande systeem, zodat de camerabeelden tijdens de ombouw beschikbaar blijven. Naar verwachting worden de werkzaamheden in december afgerond.

Wij zijn trots op het behaalde resultaat en kijken uit naar een prettige samenwerking met onze gemeente.

Wij zijn Q-CAT

Q-CAT staat voor Quality in CCTV And Telematics.

In 1992 begonnen als experts in kabeltelevisie en telecommunicatie. In de loop van de jaren is dit meer op de achtergrond geraakt en zijn wij ons gaan specialiseren in glasvezeltechnieken, verlichting, CCTV, ICT en datacommunicatie. Al deze specialiteiten complementeren elkaar.

Wij zijn een landelijk opererende onderneming met enthousiaste en deskundige medewerkers die pas stoppen als u tevreden bent. Vanzelfsprekend mag u van ons verwachten dat wij voorop lopen in het toepassen van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige oplossingen en dat de nieuwste technieken voor ons geen geheimen bevatten. Vooruitstrevend sinds 1992!

{Q-CAT} Q-CAT - Q-CAT wint aanbesteding Schiedam